2024. március 19., kedd

Novak bécsi emléket idézett

A Monte-carlói tábla felső negyedében a Đoković–A. Zverev negyeddöntőt vártuk, és nagy meglepetésre a Goffin–Evans negyeddöntőt kaptuk.

Az előző napi Novak Đokovićot mintha kicserélték volna. A brit Daniel Evans ellen messze elmaradt attól a teljesítménytől, amelyet a fiatal Jannik Sinner ellen nyújtott. Nagyon sokat hibázott – az első játszmában 23 önhibája volt –, összességében azokra a meccsekre emlékeztetett, amikor nem is törekedett, és idegeskedés nélkül eltűrte a meglepő vereségeket, mint például tavaly Bécsben, amikor az olasz Sonegótól kapott ki. Evans két brékkel kezdett, majd ő adott le két adogatást, de 4:4-nél ismét Novak, rontott, és elment a játszma.

A második szettben Novak adta le az előnyt, a játékrész hajrájában pedig ugyanaz történt, ami az elsőben is, Evans akarata érvényesült, és a még 22 önhibát vétő Đoković csúnya vereséget szenvedett.

Rafael Nadalnak nem volt gondja az argentin Federico Delbonisszal, és Đoković kudarcán kívül meglepetések még a Miamiban bajnok Hubert Hurkacz, a német Alexander Zverev és a ranglistán 9. Diego Schwartzman vereségei.

Tegnap a késő délutáni és esti műsorban Filip Krajinović a címvédő olasz Fabio Fogninivel, a torna 11-szeres bajnoka, Nadal pedig a bolgár Grigor Dimitrovval csatázott.

MONTE-CARLO. – A férfitorna 2. fordulójában: Nadal–Delbonis 6:1, 6:2, Evans–Hurkacz 6:4, 6:1, A. Zverev–Sonego 6:3, 6:3, Carreno–Hacsanov 6:2, 6:3, Bautista–Paul 6:3, 6:4, Pouille–Popyrin 5:7, 2:6, 6:3, Ruud–Schwartzman 6:3, 6:3, Goffin–Cecchinato 6:4, 6:0. Nyolcaddöntő: Evans–Đoković 6:4, 7:5, Cicipasz–Garin 6:3, 6:4, Davidovich–Pouille 6:2, 7:6, Goffin–A. Zverev 6:4, 7:6.

CHARLESTON. – A női torna 2. fordulójában: Kovinić–Davis 6:1, 1:6, 6:3, Rogers–Liu 6:2, 6:2, Tauson–Tomljanović 6:1, 6:4, Hibino–Di Lorenzo 6:4, 6:3.

OEIRAS. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Minnen–Jani 6:4, 6:4.

KRALJEVO. – Olga Danilović és Laylah Fernandez meccsével kezdődik ma 14 órakor Kraljevoban a B. J. King-kupa (volt Fed-kupa) Szerbia–Kanada minősítő mérkőzése, a második egyest pedig Nina Stojanović és Rebecca Marino vívják. Szombaton még két egyes és a páros lesz műsoron. A minősítő további párjai: Lengyelország–Brazília, Nagy-Britannia–Mexikó, Lettország–India, Ukrajna–Japán, Románia–Olaszország, Argentína–Kazahsztán és Hollandia–Kína.