2024. április 27., szombat

Érkezik a vitamincsomag

A nyugdíjasoknak szánt vitamincsomagokat egy hét múlva kezdik kézbesíteni, az első 700 ezer csomagot már elő készítették – jelentette be Aleksandar Vučić arról az egészségtámogató ajándékról szólva, melyet a hétvégén Instagram oldalán is bemutatott. Hozzátette, az immunerősítő készítményekben az egészségügyi dolgozók, a várandósok és a frissen szült kismamák is részesülnek. Kifejtette, a nyugdjasoknak házhoz viszi majd a posta a küldeményt, nem kell majd sehol sorbanállniuk. Kihangsúlyozta, ez egy figyelmesség a kormány részéről, csakúgy, mint a kétszer harminc eurós támogatás (ennek első részét májusban, a másodikat novemberben kaphatják majd kézhez), és az ötven eurós segély, melyet minden szerbiai nyugdíjasnak folyósít az állam.

Az államfő arról is beszélt, hogy kedden részesül a Sinopharm védőoltásban, mégpedig egy kis Majdanpekhez közel eső helységben, Ruda Glavaban. Mint mondta, a terv az volt, hogy megvárja, míg az újraoltottak száma elérje az egymilliót szerbiában, és ez megtörtént.

Elhangzott, az állam hangsúlyozott figyelmet fordít az egészségügyre. Újvidéken Covid-kórház épül, de felújításokat végeznek országszerte a klinikai központokban, és mintegy 10 általános kórház kiépítése is tervben van. 

Nemsokára megindul a koronavírus elleni védőoltás gyártása is, emlékeztetett Aleksandar Vučić.