2024. április 26., péntek

Vulin: Visszaállítjuk a rendőrségi polgárőröket

Aleksandar Vulin belügyminiszter felszólított mindenkit, aki a karrierjét a rendőrség kötelékében és az ország szolgálatában képzeli el, hogy jelentkezzen a nemrégiben meghirdetett pályázatra, amellyel felvételt nyerhet az Általános Rendőrségi Kiképző Központba – írja a Vajdasági RTV.

A miniszter a Központ 28. és 29. osztályát tekintette meg, akik Kamancon folytatják a kiképzést. Vulin elmondása szerint azok a jelöltek, akik sikeresen elvégzik a kiképzést, polgárőri feladatokat láthatnak el. Elégedettségének adott hangot a nagyszámú fiatal jelentkezése miatt.

– Visszaállítjuk a rendőrségi polgárőröket, akik minden egyes negyedről gondoskodnak, minden gyermeket, szülőt ismernek és tudják a polgárok aggodalmait, valamint ismernek minden törvényszegőt is, akik veszélyeztethetik a családjaink biztonságát – hangsúlyozta ki a miniszter.

Vulin a Kiképző Központ 28. és 29. osztályának jelöltjeinek azt üzente, hogy a rendőri munka egy élethivatás, amely során gondoskodni kell más emberekről és a biztonságukról.

– Ezek a fiúk és lányok szolgálnak biztosítékul arra, hogy biztonságban és stabilitásban lehetünk. A belügyminisztérium büszke arra, hogy rendelkezik még egy generációnyi fiatalemberrel, akik mindannyiunkra vigyázni fognak és az ország minden egyes polgárának biztonságára is – üzente Vulin.

A belügyminisztérium még március 24-én írt ki pályázatot 1400 jelölt beíratkozására a Kiképző Központba. Ezzel a pályázattal rendőri (480 jelölt), közlekedési rendőri (250 jelölt), határrendőri (270 jelölt) és közösségben dolgozó rendőri (400 jelölt) állásra írt ki, a belgrádi  és még további huszonhat rendőrhivatal területére. Az érdeklődők április 8-ig pályázhatnak.