2024. április 27., szombat

Húsvéti munkarend Szabadkán

A húsvéti ünnepnapok alkalmából több szabadkai közintézményben és közvállalatban munkaszüneti nap lesz vagy ügyeletet tartanak.

Április 2-a és 5-e között a Szabadkai Egészségházak peremvárosi és városi rendelői ügyeletben szervezik meg a munkát.

Az általános orvosi ügyeletet a II. számú rendelőben (Belgrádi út 45.), a IV. számú rendelőben (Karađorđe út 55.) és a VI. számú rendelőben (Szegedi út 42.) 7 és 20 óra között szervezik meg. A VII. számú (Fasizmus áldozatainak tere), a kisbajmoki, a palicsi és a tavankúti rendelők 7 és 14 óra között fogadják a pácienseket. Bajmokon és Csantavéren 7-től 20 óráig tart a betegellátás, 20 órától 7 óráig pedig a sürgősségi betegellátót kereshetik fel a páciensek.

A Női gondozó Nőgyógyászati osztálya 7 órától 20 óráig fogadja a betegeket, akárcsak a Gyermekorvosi Rendelő (Đure Đaković utca 14.), ahol 20 órától 24 óráig ügyeletet is szerveznek.

(Gergely Árpád illusztrációja)

(Gergely Árpád illusztrációja)

A belgyógyászati szolgálat 7 és 19 óra között fogadja a pácienseket a Fogorvosi Poliklinikán és a Đure Đaković utcai rendelőben. A Szaktanácsadói szolgálat (Ruđer Bošković utca 22.) hét és fél három között tart nyitva.

A Harambašić utcában található Covid-rendelő 7-től 22 óráig fogadja a pácienseket.

A Városháza alatt található Galen pharm gyógyszertár az ünnepek alatt egész nap nyitva áll, míg a többi egységében rövidített munkaidőben, 7.30-tól 14.30-ig fogadják a pácienseket, vasárnap viszont azokban munkaszüneti nap lesz.

A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat pénteken a rendes munkarend szerint szállítja el a szemetet. Hétfőn szünetel ez a szolgáltatás, kivéve Kelebián, ahonnan aznap elszállítják a hulladékot.

A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat buszai pénteken és hétfőn a szombati menetrend szerint közlekednek.

A Parking Kommunális Közvállalat péntektől hétfőig nem fizetteti meg a parkolást.

A Városháza Közigazgatási hivatala pénteken és hétfőn nem tart ügyfélfogadást.

Pénteken és hétfőn zárva lesz a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat pénztára.

A Stadion Kommunális Közvállalat irodái és az asztalitenisz terme zárva lesz az ünnepek alatt, a kiserdei uszoda azonban rendes munkaidőben tart nyitva. A közvállalat többi egységében ügyeletet szerveznek.

A szabadkai Zsinagóga pénteken, vasárnap és hétfőn zárva tart, szombaton azonban rendes munkaidőben fogadják a látogatókat.

A Városháza Közigazgatási hivatala pénteken és hétfőn nem tart ügyfélfogadást.