2024. április 27., szombat

Orbán: Az oltás az egyetlen létező megoldás – VIDEÓ

Az ország megnyitása több szakaszban következik majd be, amely addig nem történhet meg, míg 2,5 millió polgárt be nem oltottunk – jelentette ki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az M1 csatorna műsorában, szerdán este.

Lépcsőzetesen lehet megnyitni az országot, legsürgetőbb feladatunk a legveszélyeztetettebb korosztály, a 65 éven felettiek védelme és immunizálása, fejtette ki Orbán. 

Reményének adott hangot, hogy már húsvét után sikerül ezt a számot elérni, miután elindulhat a fokozatos újranyitás.

Ne hallgassunk az oltásellenes véleményekre, ne dőljünk be az oltásellenes kampányoknak, jóindulattal és jóakarattal viszonuljunk egymáshoz, ne terjesszünk álhíreket – hangsúlyozta a magyar miniszterelnök.

Kiemelte, a jelenlegi járványhullámban, a brit variáns tombolása miatt tömeges a fertőzés, és ezt már a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják, megállítani már nem. 

– Minden erőnket az oltásra kell összpontosítani – húzta alá a miniszterelnök.

Orbán Viktor köszönetet mondott a magyar egészségügyben tevékenykedő összes dolgozónak, egyszersmind felkérte a polgárokat, hogy ne rosszindulattal, inkább bizalommal forduljanak feléjük.

A kormányfő arról is beszélt, milyen lépésekben képzeli el a kormány az újranyitást. Kifejtette, az átoltottak számának függvényében következik ez be, először az oktatási intézmények megnyitásával, majd különleges védőintézkedések mellett sor kerülhet a szállodák, majd boltok és vendéglátóipari egységek újranyitására is. Orbán elmondta, a jelenlegi helyzetben nem lehet egy hétnél továbbra tervezni, mint mondta, egy héttel az intézkedések újabb lépései előtt tájékoztatja majd a nyilvánosságot.