2024. április 27., szombat

Egy ismeretlen gyöngyszem

Vajdaságban és azon belül Szabadka Város területén is számos kevésbé ismert hely található, amely igen jelentős idegenforgalmi lehetőségekkel rendelkezik. Az egyik ilyen a Mišićevo közelében lévő Mišićevói-tó, amit a környéken élő horgászok, természetkedvelők rendszeresen látogatnak, viszont szélesebb körben nem ismert. A terület turisztikai lehetőségeinek feltérképezése érdekében a hétvégén a településre látogattak a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdasági Titkárság képviselői.

A vendégeket Josip Burger, a tavat kezelő Biser (Gyöngyszem) civil szervezet vezetője fogadta, adta hírül a subotica.com hírportál. Josip Burger szavai szerint a szervezet tagjai önkéntes alapon, szabadidejükben gondozzák a tavat és környékét, így elkél a segítség. Mint mondta, a területnek nagy szüksége van a rendszeres karbantartásra, emellett szemetesekre, illemhelyre és pihenőhelyekre, ahol a rendszeresen itt túrázók meg tudnának pihenni, ugyanakkor azt is szeretnék elérni, hogy fásításra is sor kerüljön a környéken.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár és Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdasági titkár elmondták, hogy közösen dolgoznak azon, hogy fejlesszék a falusi turizmust, és az elkövetkező időszakban Vajdaság számos pontjára el fognak látogatni annak érdekében, hogy a terepen szerzett tapasztalatok alapján egy ötéves startégiát dolgozzanak ki a turizmus fejlesztése érdekében.