2024. április 27., szombat

Ma is oltják Szerbiában a régióból érkező polgárokat

Belgrádban és Nišben ma folytatódik a szomszédos államokból érkező polgárok oltása, erre a célre 10 ezer adag AstraZeneca védőoltást biztosítottak.

Az N1 értesülései szerint a sorok hosszúak, de minden szervezetten halad, egyszerre 20 személyt engednek be az oltópontokra.

A biztonsági szolgálat illetékesei alátámasztották, hogy az emberek két sorban várakoznak: az egyikben a bejelentkezettek állnak, a másikban pedig azok, akik nem rendelkeznek időponttal.

Marko Čadež, a Szerbiai Gazdasági Kamara elnöke tegnap elmondta, hogy a régió 7500 üzletembere szerepel a hétvégi belgrádi és niši oltási listán.

„Legtöbben Bosznia-Hercegovinából, Észak-Macedóniából és Montenegróból érkeztek” – részletezte Čadež.

Goran Vesić belgrádi alpolgármester kijelentette, hogy a Belgrádi Vásáron tegnap összesen 6446 személy vette fel a védőoltást, közöttük külföldiek és szerb állampolgárok. – 5299 ember vette fel az AstraZenecát, és 1147-en kapták valamely vakcina második dózisát – mondta.

Mihailo Jovanović, az eUprava igazgatója felhívta a szomszédos országok állampolgárainak figyelmét, hogy aki nem kapott időpontot, ne induljon útra, mert nem kaphat védőoltást.

Időpontot kérni az eUprava weboldalán lehet, valamint a 0800/222-334-as telefonszámon.