2024. április 27., szombat

Elfogadták a harmadik segélycsomag törvényjavaslatait

Szerbia kormánya ma 5 törvényjavaslatot fogadott el a pénzügyminisztérium kezdeményezésére, amelyek közül három a harmadik segélycsomaggal kapcsolatos, és amelyek a polgárokat és a gazdaságot segítenék.

Köztük van olyan is, amely a felnőtt polgárok 60 eurós kifizetéséről szól, nyilatkozta Siniša Mali pénzügyminiszter a Tanjugnak. Ezekre április 28-án kezdődik a jelentkezés és május 15-ig tart majd. A jelentkezés ugyanúgy zajlik majd, mint a tavalyi évben: a call center telefonszámán keresztül vagy az illetékes szerb kormányzati portálon.

Egy másik törvénymódosítási javaslat a meglévő garanciarendszer meghosszabbításáról szól, amelyet múlt évben hoztak létre több mint 2 milliárd euró értékben, ezt pedig most további 500 millió euróval bővítették, mondta el Mali.

A miniszter emlékeztetett, hogy ezek olyan hitelek, amelyeket a bankok adnak a gazdaságnak, és ezekre az állam garanciát vállal.

Mali hozzátette, hogy a harmadik törvénymódosítási javaslat azoknak a vállalatoknak szeretne segíteni, amelyek rossz pénzügyi helyzetben vannak. Az értéke pedig 500 millió euró.