2024. április 27., szombat

Pásztor István: Senkinek sincs joga sértegetni, gyalázni

Az új szabályok semmilyen változást nem hoznak a szerb–magyar határon

Pásztor István reagált bizonyos sértő hangvételű hozzászólásokra, amelyekkel az előző, a magyar–szerb határ átjárhatóságával kapcsolatos bejegyzését illették.

„Mindannyian belefáradtunk és elegünk van a vírushelyzet okozta kellemetlenségekből, azonban akkor sincs egyeseknek morális alapjuk alpári stílusban reagálni, vagy másokat súlyosan sértegetni. Az ilyen jellegű hozzászólásokat a gyűlöletkeltés elleni fellépés jegyében – a jövőben is moderálni fogom!" – írja a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Kihangsúlyozta, bármit is gondolnak az általa képviselt álláspontról vakcinaügyben: a vírus ellen csak a védőoltás felvétele az egyetlen hatékony és tartós módszer, csakis abban az esetben térhetünk vissza a normális életünkhöz, ha sokan élnek azzal a lehetőséggel, amelyet a legtöbb országban – ilyen volumenben – még föl sem kínáltak.

Pásztor hozzátette, eredeti szándéka szerint azt szerette volna jelezni, hogy a magyar–szerb határszakaszon nem történt változás az érvényben lévő szabályozáshoz képest; sem az ingázó munkavállalók, sem a megszokott szabályok szerint átkelők nem karantén- és PCR-kötelesek.

Ami a védőoltást illeti, az elnök rámutatott, mindenki a szabad akarata szerint járjon el. „Az álláspontomat ismerik: mindenki saját akarata és belátása szerint éljen a személyes szabadságával egészen addig, amíg mások szabadságát nem veszélyezteti. Ez nem fenyegetés, hanem realitás."

Mint arról ma már beszámoltunk, ma megváltoztak a Szerbiába történő belépés feltételei. Az egyik, eddig nem ismert információ a magyar–szerb határ átjárhatóságával volt kapcsolatos. Pásztor legutóbbi Facebook-bejegyzésében közölte: Az új járványügyi szabályok nem hoznak semmilyen változást, vagyis minden marad a megszokott keretek között.

A VMSZ elnöke ugyanakkor ismét felhívta a figyelmet a védőoltás fontosságára. Mint írta, „biztosra vehető, hogy aki nem oltatja be magát, az komoly korlátokkal kényszerül szembesülni a jövőben.”