2024. április 26., péntek

Folytatódnak a megbeszélések

A kiszolgáltatott helyzetben lévő ágazatok képviselőivel tárgyalt a kormányfő

Ana Brnabić kormányfő a Szerbiai Gazdasági Kamara képviselőivel folytatott megbeszélése után elmondta, hogy folytatódnak a tárgyalások a mozitulajdonosokkal, hogy megtalálják a legmegfelelőbb módot az ágazat támogatására.

„A Szerbiai Gazdasági Kamara képviselői rámutattak arra, hogy a filmművészet az egyik leggyorsabban növekvő ágazat az elmúlt tíz évben” – írják a közleményben, hozzátéve, hogy Szerbia a filmművészet terén a régióban szinte az utolsó helyen állt, mára viszont szép eredményeket ért el, köszönve az ágazatnak szánt állami támogatásoknak.

Az ülésen részt vett Maja Gojković művelődési miniszter és a Pénzügyminisztérium képviselői is.

A FODRÁSZOK KÉPVISELŐI IS TÁRGYALTAK A KORMÁNYFŐVEL

A fodrászok képviselőit is fogadta ma Ana Brnabić kormányfő. A találkozón Siniša Mali pénzügyminiszter is részt vett. Branislav Babić, a Szerbiai Fodrászok Szövetségének elnöke az N1-nek elmondta, hogy a tárgyalásokon elfogadottakat még össze kell hangolni a koronavírus-járvánnyal foglalkozó köztársasági válságstáb orvosainak véleményével is.

A felek egyetértettek abban, hogy a polgárok egészsége és az járványügyi intézkedések tiszteletben tartása a prioritás, a fodrászokat támogatni fogják a túlélés és az üzleti életük normalizálása érdekében a lehető legrövidebb időn belül.