2024. április 27., szombat
A Stevan Sremac Általános Iskola következik

Iskolafelújítások várhatóak Zentán

Olyan hírek keringenek Zentán, miszerint idén elkezdik a Stevan Sremac Általános Iskola (a volt November 11.) felújítását. Az üggyel kapcsolatban Juhász Attilától, a községi tanács oktatásért és művelődésért felelős tagjától kértünk információt, aki elmondta, hogy fel szeretnék újítani az elemi iskolákat, és hogy a Stevan Sremac lesz a következő.
– Ahogyan a Zentai Gimnázium és a Thurzó Lajos Általános Iskola felújítása is lezajlott, úgy a Stevan Sremac Általános Iskola is sorra kerül. Most zárult le az ezzel kapcsolatos tervek számára kiírt pályázat, és amennyiben a köztársasági és egyéb állami szervektől zöld utat kapunk, akkor bízunk abban, hogy az idén nyáron elkezdődhetnek a munkálatok, s ennek függvényében a többi iskola is felújításra kerül – mondta.
Juhász Attila elmondása szerint a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságnál a Petőfi Sándor és a tornyosi iskola felújítását is megpályázták. A községi tanácstag szerint minden, még fel nem újított községi iskolát modernizálni kell, mindenekelőtt a tetőszerkezetüket, a tantermeiket és az illemhelyiségeiket kell felújítani.

Az épület már megérett a felújításra

Az épület már megérett a felújításra