2024. április 25., csütörtök

Kétmilliárd dinár kisvállalatoknak, vállalkozóknak

A vissza nem térítendő támogatások igénybevételére buzdította a gazdálkodókat a Nyugat-Szerbiában, a zlatibori körzetben tett keddi látogatásakor Anđelka Atanasković gazdasági miniszter. Arra hívta fel a figyelmüket, hogy kétmilliárd dinár áll a kis- és közepes vállalatok, valamint a vállalkozók rendelkezésére beruházási terveik megvalósításához.

Vissza nem térítendő támogatást kérhetnek felszerelés vásárlására, erre a programra összesen 1,55 milliárd dinárt irányozott elő az állam. Egy másik lehetőség a kezdő vállalkozóknak kínálkozik, itt a pályázók összesen 150 millió dinár segítségre számíthatnak, és van egy harmadik program is, amelynek keretében fejlesztési projektumokra lehet támogatást igényelni, a keretösszeg 200 millió dinár. Az idén indítottak egy új programot is, amely a nők és a vállalkozó fiatalok indulását segíti, és amelynek keretében összesen 100 millió dinárra lehet pályázni.

A Gazdasági Minisztérium közleménye szerint Atanasković ellátogatott a kosjerići Zarić desztillériába, amely a Fejlesztési Alap támogatásával kezdte meg működését. Milan Zarić tulajdonos elmondta, hogy a minőségi pálinkaféléket gyártó üzem sokaknak biztosít megélhetést, hiszen mintegy 1500 család termeli a gyümölcsöt a cég számára.