2024. április 26., péntek

Rendkívüli csomagosztás

Kishegyes községben élelmiszer- és higiéniai csomagot osztott a Vöröskereszt – Kezdődnek a szervezet hagyományos versenyei az iskolások számára

A Vöröskereszt Kishegyes községi szervezete nagy figyelmet fordít az ősztől tavaszig terjedő időszakban a rászorulókra. A népkonyhaprogramnak közel 200 felhasználója van a község területén, akik heti 5 alkalommal kapnak egy tál meleg ételt, évente 9 hónapon keresztül. Emellett időnként a Vöröskereszt csomagosztásokkal is segíti a nélkülöző embereket. Fontányi Andor, a Vöröskereszt községi szervezetének titkára arról számolt be lapunknak, hogy igyekeztek azoknak a rászorulóknak adni a csomagokat, akik nem részesülnek más segítségben.

A tartományi Vöröskereszt jóvoltából 150 csomag került kiosztásra a községi Vöröskereszten keresztül. A csomagokat a vajdasági katonai tartalékokból kaptuk, a kedvezményezettek listáját pedig elsősorban a Kishegyes Község Szociális Központja és a helyi nyugdíjas-egyesületek határozták meg. Ők választották ki, hogy kik azok a leginkább rászoruló személyek, akiknek szükségük lehet erre a csomagra. Az osztásnál fontos kritérium volt, hogy a népkonyhaprogram felhasználói nem kaphattak csomagot. Fontos tudni, hogy ők a leghátrányosabb helyzetű lakosok a község területén, ezért őket a 9 hónapos programmal igyekszünk a lehető legjobban ellátni a szükséges dolgokkal – mondta el a titkár, majd arról is szólt, hogy a csomagok 10 kilogramm lisztet, valamint egy kisebb élelmiszer- és egy kisebb higiéniai csomagot tartalmaznak. A kedvezményezettek névsorának összeállításánál a szociális központ határozta meg a csomagban részesülők kétharmadát, a nyugdíjas-egyesületek pedig a maradék egyharmadát.

Fontányi azt is elmondta, hogy ez a csomagosztás egyszeri segítségnyújtás volt, de az év során több alkalommal is kapnak hasonló csomagokat a rászorulók. A Vöröskereszt községi szervezetének terveiről szólva megtudtuk tőle, hogy az előttünk álló időszakban az iskolákra fókuszálnak.

A héten lesz a Mit tudsz az egészségről? verseny, valamint folyamatban van a Vér életet jelent rajz-, irodalmi és fotópályázat is. Ez utóbbi a hónap végéig van nyitva, addig várjuk a pályamunkákat az iskolák részéről – számolt be a titkár, majd hozzáfűzte, hogy ezeket a versenyeket hagyományosan minden évben megszervezik, a községbeli iskolákkal együttműködve.