2024. április 26., péntek
ÓBECSE

Küszöbön a beiratkozás az óvodákban

Március 15-én kezdődik és március 26-áig tart Óbecse község területén a gyerekek beíratási igényeinek az átadása a Labud Pejović Gyermekintézménybe – közölte Tatjana Mitić igazgatónő. A szülők az eUprava oldalon jelenthetik be gyermeküket a 2021/2022-es munkaévre, azok pedig, akiknek nincs lehetőségük az elektronikus beiratkozási igény beküldésére, március 15-e és 26-a között 8 órától 12 óráig a települések óvodáiban – Óbecsén a Kolibri épületében, Péterrévén a Dr. Kiss Imréről elnevezett óvodában – személyesen is megtehetik ezt.

A beiratkozási igények benyújtása után pontozni és rangsorolni fogják a jelentkezőket. Az egész napos ellátásra pályázók értékelése során előnyt élveznek azok a családok, amelyekben mindkét szülő munkaviszonyban van, illetve az érzékeny csoportokhoz tartozó gyerekek. Elektronikus úton tavaly szervezték meg első alkalommal a beiratkozási igények benyújtását az óvodába, és az eredményről személyesen tájékoztatták a családokat. Azok a szülők, akiknek a gyermeke felvételt nyert az intézménybe, május közepén írhatják majd alá a szerződést. Az óvodába induláshoz a szükséges iratok mellett kell egy orvosi igazolás és az oltási karton másolata is.

Az óbecsei óvodákban jelenleg 52 csoport működik, ezek közül 10 kétnyelvű. Az intézmény vezetőségének a reményei szerint a következő munkaévben is meglesz a 300 új óvodás – az idén ennyien kezdik meg az iskolát is a községben.

Azok a szülők, akiknek a gyermeke 2015. május 1-je és 2016. február 29-e között született, kötelesek óvodába íratni a gyermeküket, hogy azok részt vehessenek az iskolafelkészítő programban. A felvett gyerekeket május 10-e és 14-e között 8 órától 12 óráig lehet majd beíratni az óbecsei, a péterrévei, a bácsföldvári, a radićevići, a mileševói és a pecesori óvodákban.