2024. április 25., csütörtök

Dr. Janković: bezárni mindent két-három hétig

„Elszomorító, hogy az egészségügyi dolgozók kevesebb, mint fele vette fel a védőoltást idáig"

Ha két-három hétre mindent bezárnánk és továbbra is a mostani ütemben haladna a koronavírus elleni oltás, akkor megszüntethetnénk azt az ördögi kört, amiben vagyunk és csökkenhetne a fertőzöttek száma – jelentette ki dr. Radmilo Janković, a niši Klinikai Központ igazgatóhelyettese, írja a 021.rs hírportál. Véleménye szerint nem helyénvaló azzal az indoklással elutasítani a szigorításokat, hogy a vendéglátó szolgáltatások hozzájárulhatnak egy bizonyos gazdasági szint megtartásához, mert időközben veszítjük az emberéleteket.

– Most olyan intézkedésekre van szükségünk, amelyek mellett nem lesz egyetlen áldozatunk sem. Nem lehetünk elégedettek azzal, hogy egyensúlyban lesz az emberélet és a járvány, miközben tudjuk, hogy naponta veszítjük az embereket – mondta Janković.

Hozzátette, elszomorítja az a tény, hogy az egészségügyi dolgozók kevesebb, mint fele vette fel a védőoltást idáig.

– Az egészségügyi dolgozók esetében nincs választás, ha ebben az ágazatban dolgoznak, fel kell venniük a védőoltást. Számukra csak akkor lehet személyes döntés a védőoltás felvétele, ha elhagyják a közegészségügyet – hangsúlyozta Janković.