2024. április 27., szombat

Ružić: Nem súlyos a helyzet az iskolákban

Az iskolákban fennálló helyzet, ami a koronavírusban megfertőződöttek számát illeti, jelenleg még nem számít súlyosnak – jelentette ki Branko Ružić oktatásügyi miniszter.

Kiemelte, hogy a megfertőződött diákok aránya nem haladja meg a 0,5 százalékot a tanulók teljes számához viszonyítva, ugyanakkor a fertőzött tanárok aránya sem haladja meg az egy százalékot a teljes számukhoz viszonyítva.

Az Oktatás és nevelés minőségét ellenőrző intézetben tett látogatása alkalmával Ružić elmondta, hogy jelenleg több mint harminchatezer oktatásügyben dolgozót oltottak be koronavírus elleni védőoltással, akik előnyt élveznek az immunizációban.

Hozzátette, hogy a Válságstáb tegnapi ülésén szó esett a középiskolákban fennálló járványhelyzetről is, valamint felmerült az ellenőrzés fokozásának kérdése is. Nincs megállapítva, hogy az oktatási intézmények a vírus terjedésének gócpontjai lennének – mondta Ružić.

Elmondta, hogy a helyi közösségek válságstábjai nyugodtan fordulhatnak az iskolai vezetőségek felé, ha szükség mutatkozik helyi szinten az online oktatásra áttérni.

Kúlán már elfogadták, hogy március 5-ig az iskolákban a tanítás online térben valósuljon meg, míg Vranjeban hétfőn már vissza is tértek a megszokott munkarendbe – hangsúlyozta ki az oktatásügyi miniszter.