2024. április 18., csütörtök

FRISSÍTETT – Megemlékezésre gyűltek össze Đorđe Balašević rajongói

Cikkünkhöz képgaléria kapcsolódik, amely ITT érhető el. A zenész halálhírét ITT közöltük.

Még nem tudni mikor helyezik örök nyugalomra Đorđe Balaševićet, aki pénteken hunyt el, miután három nappal ezelőtt tüdőgyulladással szállították kórházba. A 021.rs értesülései szerint Újvidék döntéshozói gyásznappá nyilvánítják majd azt a napot, amelyet a zenész családja a temetés napjaként jelöl meg.

Sokan vonultak utcára pénteken este nyolc órakor, az újvidéki Szabadság téren a legendás vajdasági előadóművész tiszteletére gyűltek össze a rajongók.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A közösségi médiában gyorsan elterjedt a népszerű énekes-dalszerző halálhíre, tisztelői ott hirdették meg az alkalmi megemlékezést. 

A hangszórókból Balašević-dalok szólnak, a sort az Amikor elmegyek (Kad odem) című dallal indították a szervezők. 

A gyász jeleként Újvidék központjában félárbocra eresztették a zászlókat.

Korábban az énekes halálhírére sokan tisztelettel adóztak emlékének a Jovan Cvijić utca 33-as cím alatt, a család házánál virágokat, gyertyákat helyeztek el. A rendőrség képviselői is jelen voltak, arra kérték a rajongókat, tartsák tiszteletben a járványügyi intézkedéseket. 

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A közösségi médiában a rajongókon kívül Balašević kollégái közül is sokan kinyilvánították részvétüket, köztük a Bajaga Instruktori együttes frontembere, vagy Zdravko Čolić, továbbá a művészvilág számos tagja nyilatkozott úgy, hogy a térség kulturális közegét pótolhatatlan veszteség érte.

 Amint arról beszámoltunk, a 67. életévében elhunyt előadóművész három nappal ezelőtt került a Vajdasági Klinikai Központ infektológiai osztályára tüdőgyulladással.

Đorđe Balašević koncertje az újvidéki Szabadság téren, 2012-ben (Ótos András felvétele)

Đorđe Balašević koncertje az újvidéki Szabadság téren, 2012-ben (Ótos András felvétele)

A sajtó értesülése szerint Balašević koronavírus-fertőzött volt.

Nyitókép: Fotó: Ótos András