2024. április 27., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Amikor szorul a hurok

Az elmúlt időszakban egyre több kritikát kapott Zidane a Real Madrid vezetőedzőjeként, egyes hírek már arról szóltak, hogy csak a BL-győzelem mentheti meg a francia állását. A királyiak kedden este az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésüket pótolták, s ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a játékosok – ideiglenesen – megmentették trénerüket. A Getafe elleni gól nélküli első félidő után Benzema és Mendy, azaz két francia talált be. Az újabb három ponttal a rekordbajnok továbbra is második a tabellán.

FA-kupa, nyolcaddöntő: Burnley–Bournemouth 0:2, Manchester United–West Ham 0:0 (hosszabbítás után 1:0). Francia kupa, 1/32: Lorient–Paris 2:1, Reims–Valenciennes 3:4, Lyon–Ajaccio 5:1. Magyar kupa, 1/16: Tarpa–Diósgyőr 0:3, Szolnok–Újpest 0:2. Olasz kupa, elődöntő: Juventus–Inter 0:0 (továbbjutott a Juventus 2:1-gyel). Spanyol bajnokság, az 1. forduló elhalasztott mérkőzése: Real Madrid–Getafe 2:0. Az élcsoport: Atlético (–3) 51, Real Madrid (–1) 46, Barcelona (–2) 43 pont stb.

Még egy BL-meccs a Puskás Arénában

A Puskás Aréna ad otthont a Borussia (M)–Manchester City párharc első mérkőzésének a BL nyolcaddöntőjében. A német csapat azért nem tudja hazai pályán fogadni az angol bajnokság listavezetőjét, mert a német hatóságok lezárták a határokat olyan országok előtt is, ahol a koronavírus új variánsa terjed. Az UEFA honlapjának híradása szerint a találkozót február 24-én 21 órától rendezik a magyar fővárosban, a visszavágóra március 16-án kerül sor. Korábban a Leipzig–Liverpool párharc budapesti rendezését jelentették be hasonló módon.