2024. április 27., szombat

Új köteteket kölcsönözhetnek a zentaiak

Magyarország Kormányának és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának köszönhetően a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével könyvtári állományát igen értékes könyvekkel gyarapíthatta a zentai Városi Könyvtár. Hajnal Anna, az intézmény munkatársa nyilatkozott ezzel kapcsolatban a lapunknak.

Elmondta, több mint 300 könyvvel gazdagodott a könyvtáruk a magyar kormánynak köszönhetően, gyermek-, illetve szépirodalommal. Egy listáról válogathattak a kiadványok közül, és elsődleges szempont volt náluk, hogy olyasmit válasszanak, ami az olvasóik igényeinek megfelel, tudniillik, a könyvtárosok listát vezetnek azokról a művekről, amelyeket a hozzájuk betérők leggyakrabban keresnek. Gyermekirodalomból most kevesebbet igényeltek, mivel a Márai-programnak köszönhetően ezekkel máris jól ellátott a könyvtár, ezért többnyire a legfrissebb felnőttirodalomból válogattak. Akad közte szép számban könnyed olvasmány, olyan regények, amelyekből film is készült, ezért különösen népszerűek, emellett pszichothrillerek, kémregények stb.

Hajnal Anna elárulta, a hír hallatán máris nagyon sokan felkeresték a könyvtárukat, viszont ezek a kötetek még feldolgozásra várnak. Itt hangsúlyozta, hogy az MNT-nek köszönhetően az új Qulto könyvtári rendszert használhatják az idei évtől, ezáltal könnyebben, egyszerűbben fog zajlani ez a munka. Reményei szerint a hónap végétől már kikölcsönözhetőek lesznek az új könyvek is.