2024. március 19., kedd

Betörtek a csókai művelődési központba

A tettest egy nap alatt fülön csípték – Megkerült az ellopott számítógép

A Csóka Művelődési és Oktatási Központ emeleti helyiségeiben található számítógépes oktatóteremből ellopták a legerősebb asztali számítógépet és a hozzá tartozó felszerelést, de hála a csókai rendőrség gyors akciójának, a komputertolvajt egy nap alatt lefülelték.

A művelődési központ emeletére keddről szerdára virradó éjjel hatolt be egy fiatalember. A földszinten betörte az ablakot, amelyen keresztül bemászott a lépcsőházba, és onnan felment az emeletre, ahol két zárt ajtót kellett feltörnie, hogy bejusson a számítógépes oktatóterembe. Minden bizonnyal jól tájékozott betörőről van szó, mivel az éj sötétjében tévedhetetlenül ki tudta választani a legerősebb, legnagyobb teljesítményű számítógépet, amelyet a hozzá tartozó monitorral, billentyűzettel, egérrel együtt magával vitt. Még az egéralátétet sem hagyta ott, hogy teljes legyen a felszerelés, amelyet kinézett magának.

A művelődési és oktatási központ dolgozói szerda reggel megrökönyödve tapasztalták, hogy betörő járt az intézményben. A rendőrség a helyszínelést követően gyorsan felderítette, leszűkítette a lehetséges elkövetők körét, és egynapi nyomozás után csütörtökön már arról értesítette az intézmény vezetőségét, hogy nyomára akadt a tolvajnak, és az ellopott értékes számítástechnikai felszerelés is hiánytalanul megkerült. A számítógépet visszaszolgáltatták a Csóka Művelődési és Oktatási Központnak, amelynek dolgozói köszönetet mondtak a rendőrség gyors és eredményes akciójáért.