2024. április 19., péntek

Oltás időpont nélkül is

Elég jelentkezni, és már fel is lehet venni a vakcinát

Hétfőn folytatódott a koronavírus elleni vakcinák beadása a Zentai Egészségházban. A hétfős (két orvosból, öt nővérből álló) oltócsapat délig hatvan embernek adta be a kínai oltóanyag első adagját, amire három héten belül minden beoltott személynek fel kell vennie a következő injekciót, hogy tartós immunitást szerezzen a veszélyes vírussal szemben. Egy nap alatt száznál is több személyt be tudna oltani az egészségház csapata, ehhez csak arra van szükség, hogy a védőoltás felvételére jelentkezzenek a polgárok az eUprava.gov.rs honlapon.

Hétfőn hatvanan vették fel az oltást Zentán

Hétfőn hatvanan vették fel az oltást Zentán

Mint ismeretes, Zenta községben az önkormányzat döntése alapján minden helyi közösségben segítséget nyújtanak azoknak, akik egyedül nem boldogulnak a védőoltásra való bejelentkezéssel, és tegnaptól 7 és 15 óra között a helyi közösségekben várják mindazokat, akinek segítség kell a regisztrációhoz.

Magyarkanizsán a tervezett ütemben zajlik az oltás. Újdonság, hogy nem kell spórolniuk a vakcinával, és szinte bárki megkaphatja, aki szeretné, ezt hangsúlyozta az egészségház igazgatónője, Gyólay Karolina.

– A hétfői listán harmincnyolc név szerepelt, aztán pedig még húszan jelezték a nap folyamán, hogy szeretnék felvenni a védőoltást. Akik bejelentkeztek az interneten, de még nem kaptak időpontot, ők is jöhetnek, sőt azok is, akik nálunk jelzik szándékukat, számukra is lesz oltóanyag – magyarázta Gyólay Karolina.

Az Adai Egészségházban is folytatódott a Covid-19 elleni védőoltás beadása. Hétfőn negyvenhat személy vette fel a kínai gyártmányú védőoltást. A beoltottak között voltak idősebb és fiatalabb személyek is. Dr. Balog András, az intézmény igazgatója közölte, hogy kedden újabb hét igénylő veheti fel a kínai védőoltást. Az oltásra várók alacsony létszáma miatt az igazgató megjegyezte, hogy elfogytak azok az érdeklődők, akik a kínai vakcinát választották, vagy teljesen mindegy volt nekik, hogy milyen védőoltást kapnak. Elmondta, hogy kínai vakcinájuk lenne, ezért ezt a fajta védőoltást regisztráció nélkül felvehetik az érdeklődők – akiknél nincs ellenjavallat –, ha jelentkeznek reggel 8 órakor Adán az egészségházban. Az igazgató arra kért minden olyan érdeklődőt, akik előzetes regisztráció nélkül szeretnék felvenni a kínai védőoltást, hogy előtte jelentkezzenek telefonon a kezelőorvosuknál. Dr. Balog András megjegyezte, hogy a Pfizer–BioNTech és az orosz gyártmányú védőoltással kapcsolatosan egyelőre nem tudnak semmit, várják a további tájékoztatást az illetékesektől.