2024. április 26., péntek

Ezer alatt az aktív fertőzöttek száma

Információk a koronavírussal kapcsolatban

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint a járványhelyzet a tartomány egész területén továbbra is rendkívüli. Az intézet pénteki jelentése szerint a regisztrált aktív fertőzöttek száma Szabadkán ezer alatt van.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Azon polgároknak, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, vagyis lázzal, légzési nehézséggel küzdenek, köhögnek, mellkasi fájdalmuk van, illetve nem éreznek szagokat és ízlelésüket is elveszítették, továbbra is a Szabadkai Egészségház két Covid-rendelőjében kell jelentkezniük. A Harambašić, valamint az Eugen Kumičić utcában lévő rendelő mindennap 7 és 22 óra között áll a páciensek rendelkezésére.

Azon polgárok, akiknek a hozzátartozóját koronavírussal, illetve arra utaló tünetekkel a Szabadkai Közkórházban ápolják, mindennap 14 és 15 óra között telefonon informálódhatnak rokonuk állapotáról. Mindehhez a 024/555-222-es telefonszámot kell tárcsázni, és a fertőzőosztály eléréséhez a 261-es, az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegének eléréséhez a 477-es, az egyes számú Covid-rendelő eléréséhez a 484-es, a kettes számú Covid-rendelő eléréséhez a 290-es, míg a hármas számú Covid-rendelő eléréséhez a 340-es lokált kell kérni.