2024. április 26., péntek

Megkezdődött az üdülési utalványok igénylése

Az első januári munkanappal megkezdődött az üdülési utalványok igénylése, mely összegében nem változik ugyan, de az érdeklődés így is nagy. Az 5000 dináros személyenkénti támogatásra immár hatodik éve lehet pályázni, és jogosult rá minden nyugdíjas, munkanélküli, egyetemista, betegápolásra jogosult személy, az a munkavállaló, akiknek a bére nem haladja meg a 70 ezer dinárt, a háborús és civil rokkantak, akiknek a bevétele kevesebb 70 ezer dinárnál, valamint az aktív családi gazdaságok vezetői. Az utalvány felhasználásában sincs változás, a polgárok a lakhelyükön kívüli, bejegyzett, és a támogatási rendszerben szereplő vendéglátóipari egységben tudják felhasználni, kizárólag a szállás költségeire, és legalább öt éjszakát kell foglalniuk Az utalvánnyal nem fizethető étel, ital, az egészségügyi vagy más jellegű szolgáltatás, sem az idegenforgalmi adó, csupán a szállás. Minden további részletet az interneten (www.vaucerisrbija.com), és a postahivatalokban tudhatnak meg az érdeklődők.

A koronavírus előtti két hónapban, azaz tavaly januárban és februárban röpke 40 nap alatt 100.000 üdülési utalványt osztottak szét a polgárok között, majd ezt követően, a turizmus támogatására további 200.000-et osztottak ki, ami abszolút rekordot jelentett.

A személyenkénti 5000 dináros szálláskedvezményt főként a nyugdíjasok veszik igénybe, a kérelmezők szinte fele közülük kerül ki. A legnagyobb érdeklődés a gyógyfürdők, valamint Kopaonik, Zlatibor és Divčibare iránt nyilvánul meg. A vajdasági szállásadók közül az idei névsorban csupán palicsi, magyarkanizsai, és fehértemplomi címek szerepelnek.