2024. április 27., szombat

Több tartományi támogatást remél jövőre Óbecse

Óbecsére látogatott tegnap dr. Nenad Ivanišević, gazdasági és idegenforgalmi titkár. Dragan Tošić polgármesternél megtartott rövid munkamegbeszélésen elsősorban a jövőre várható pályázati lehetőségekről esett szó, majd a házigazdák és vendégeik a tartományi támogatással felújított kültéri medencéhez és a felújításra váró Tisza-partra is ellátogattak.

Dragan Tošić polgármester a megbeszélés után elmondta: jövőre számos pályázati lehetőség lesz, amelyekkel Óbecse mindenképpen élni is fog – a község első embere szerint elsősorban a Tisza-part rendezésére és különféle rendezvények megszervezésére szeretnének majd támogatást szerezni, de a régi mesterségek támogatására kiírandó és a foglalkoztatás növelését célzó pályázatok is fontosak lesznek az önkormányzat számára.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság költségvetése jövőre több mint 60 százalékkal lesz magasabb, mint az idei.

– 400 millió dinár vár jövőre arra, hogy a gazdaság és a turizmus területén kiosztásra kerüljön. Fontosnak tartom kiemelni, hogy ezek nem kölcsönök, hanem vissza nem térítendő támogatások lesznek. A Gazdasági Kamara közreműködésével már januárban megszervezünk egy találkozót a vállalkozókkal, és az önkormányzatok közreműködésével is szeretnénk majd szélesebb körben is népszerűsíteni a pályázati lehetőségeket – emelte ki dr. Nenad Ivanišević.

Az elmúlt négy évben Óbecse csupán 12 millió dináros támogatást kapott a titkárságtól, de dr. Nenad Ivanišević azt reméli, a következő négy évben ennek az összegnek legalább a tízszerese kerül ebbe a községbe.