2024. április 19., péntek

Heti rendszerességgel érkeznek majd vakcinák Szerbiába

Mirsad Đerlek, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára azt nyilatkozta, hogy a Pfizer a jövő év első három hónapjában heti rendszerességgel szállít majd koronavírus elleni védőoltást Szerbiába. Đerlek szerint januárban 78 ezer, februárban 98 ezer, márciusban pedig 114 ezer vakcina érkezik az országba.

„Az idősotthonok legidősebb lakóival párhuzamosan a Covid-rendszerben dolgozó egészségügyi alkalmazottakat is be fogják oltani” – hangsúlyozta az államtitkár, aki hozzátette, hogy nemcsak Belgrádban, hanem Újvidéken, Nišben, Kragujevacon és Szerbia más városaiban is végeznek majd oltásokat.

Đerlek elmondta továbbá, hogy rendkívül büszke az államra és mindazokra, akik szerinte az elmúlt hónapokban rengeteg tettek, hogy az oltás újévre Szerbiába juthasson. Hangsúlyozta, hogy az állam megmutatta, hogy mennyire gondoskodik polgárairól és azok egészségéről.

Emlékeztetett arra, hogy Szerbia Európában – Nagy-Britannia és Svájc után – a harmadik ország, amely megkezdte a koronavírus elleni oltást.