2024. április 26., péntek

Vidd tovább a békelángot!

Óbecsén az alakuló cserkészmozgalom tagjai adták át a lángot a Than Emlékháznak bevezeto

Csütörtökön érkezett Szegedről Horgosra a Betlehemi Békeláng, Óbecsén tegnap óta karácsonyig a Than Emlékházból is bárki továbbviheti a lángot.

A Betlehemi Békeláng egy osztrák cserkészcsapat ötlete alapján lett a béke szimbóluma. 1987 óta a betlehemi Születés bazilikában található örökmécsesből vett lángot Bécsbe érkezése után nagyszabású rendezvényen adják át különböző nemzetek cserkészeinek, de az idén ez a központi ünnepség elmaradt.

A lángot a helyi cserkészcsapatok adják át egymásnak, így jut el végül 14 vajdasági településre. Óbecsére is az alakuló helyi cserkészcsapat vitte tovább a lángot.

Bátori Szilvia, az óbecsei alakuló cserkészcsapat megbízott parancsnoka elmondta: a cserkészmozgalom Óbecsén mindössze három hónapja működik, és csak két év után kaphatnak majd csapatszámot a Vajdasági Cserkészszövetségtől, és akkor vehetnek föl nevet is. A keresztény hátterű mozgalomba 7 éves kortól csatlakozhatnak azok a vallásos nevelésben részesülő gyerekek, akiket érdekel a magyarságuk és szeretik a természetet.

Azok, akik az óbecsei Than Emlékházból magukkal szeretnék vinni otthonukba a béke lángját, karácsonyig tehetik ezt meg 10 és 17 óra között.