2024. április 27., szombat

Bővült a Tisza mente Kft. gépparkja

Új szemetes-teherautót vásárolt az óbecsei vállalat

Négy év alatt a negyedik új jármű kulcsát vehette át Óbecsén a Tisza mente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. igazgatója, Fejes Zoltán. A 2008-ban alakult kommunális szolgáltató többségi tulajdonosa az óbecsei önkormányzat, de csak öt évvel ezelőtt nevezhetett ki az élére általa delegált igazgatót. Dragan Tošić polgármester elmondta: az ezt megelőző években jelentős fennakadások voltak a szemétszállításban, és a Tisza mente Kft. nem tudta ellátni a feladatát. A hiányos és elavult géppark miatt akkoriban kölcsönözni is kellett a járműveket.

Az új szemeteskamiont a belgrádi West Tracktól vásárolták meg 148 ezer euróért, aranygaranciával – ez azt jelenti, hogy öt éven át nem lesz a cégnek semmilyen szervizköltsége. Jövőre egy a nagy konténereket emelő teherautót is vásárol majd a Tisza mente Kft. Óbecsén remélik, hogy ha a jövő év folyamán teljes lesz a vállalati géppark, pályázatokon is indulhatnak más községekben.

Az önkormányzat egyébként a napokban a Tartományi Tudományos és Technológiai Fejlesztési Titkárságtól 17 ezer dináros támogatást kapott, ebből az összegből épül meg jövőre a Botra szemétlerakón az a trafóállomás, amelynek köszönhetően egy szemétválogatásra és préselésre is alkalmas transzferállomás működhet majd a Botrán.