2024. április 27., szombat
SAKK

Inđić a férfi bajnok

Vrnjačka Banján Aleksandar Inđ és Teodora Injac győzelmével fejeződött be Szerbia 14. férfi- és női bajnoksága, mindketten harmadik titulusukat ünnepelhetik. Míg a nőknél már egy fordulóval a vége előtt ismert volt a győztes kiléte, a férfiaknál hárman is versenyben voltak a titulusért. Szép sikert ért el a topolyai Márkus Róbert, jobb Berger-pontszámának köszönhetően második helyezett lett, míg az újvidéki Aleksandar Kovačević állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A címvédő Ivan Ivanišević a gyenge első félidő után rákapcsolt, az utolsó három partiját megnyerte, de végül csak a negyedik hely jutott neki. Az utolsó forduló női rangadóját Adela Velikić nyerte meg nagy csatában az első kiemelt Jovana Rapport ellen, és ezüstérmes lett. Jovana Erić nagyszerű hajrájának köszönhetően bronzérmes lett, szintén jobb Berger-pontszámának köszönhetően. Ljilja Drljevićversenyben volt a titulusért, de a végén elfáradt, a negyedik hely csalódás lehet számára. Mind a férfi-, mind a női mezőnyben minden helyezésért pénzjutalom járt, a férfiaknál az első három helyezett 130 000, 100 000, illetve 80 000, míg a nőknél 90 000, 70 000, illetve 50 000 dinárral gazdagodott.

9. forduló, férfiak: Damljanović–Lajthajm remi, Čabarkapa–Ivanišević 0:1, Todorović–Budisavljević 1:0, Perunović–Kovačević remi, Inđić–Márkus remi. A végeredmény: Inđić 6, Márkus, Kovačević és Ivanišević 5,5, Perunović 4,5, Todorović, Lajthajm és Budisavljević 4, Čabarkapa és Damljanović 3 pont.

Nők: Rapport–Velikić 0:1, Gajčin–Srdanović remi, Injac–Prudnyikova remi, Erić–Benderać 1:0, Cseluskina–Drljević remi. A végeredmény: Injac 6,5, Velikić 5,5, Erić és Drljević 5, Rapport 4,5, Benderać, Gajčin és Cseluskina 4, Srdanović 3,5, Prudnyikova 3 pont.