2024. április 26., péntek

Újból tüntetnek

A Szerbiai Iparosok és Vállalkozók Érdekvédő Egyesülete pénteken bejelentette, hogy ismét tüntetést szervez a fővárosban. Mint azt közleményükben írták, továbbra sem kaptak választ a kormányhoz és az illetékes minisztériumhoz eljuttatott követeléseikre – számolt be a Beta.

– A válaszok helyett populista nyilatkozatokat és bejelentéseket kaptunk, a hétvégére bezárási kötelezettséget, újabb parafiskális adóterheket, büntetőfeljelentéseket, mintha bűnözők lennénk, nem pedig azok, akiknek az adójából a közszféra vígan él, beleértve azokat a minisztereket is, akik szóba állni sem hajlandóak velünk, akik szavatolják az ő fizetésüket is – áll a közleményben, amelyben arra szólítják fel az illetékeseket, hogy ne kényszerítsék őket arra, hogy azt a pénzt, ami a büdzsé feltöltésére fizetnek be, a továbbiakban magukra költsék, és akkor az államnak „a külföldi befektetőkből kell majd megélnie”.

Az egyesület tagjai december 2-án is tüntettek a Pénzügyminisztérium előtt. Akkor az átnyújtott követeléseikben azt kérték, hogy a kis- és középvállalkozásoknak ne kelljen adót és járulékokat fizetniük azokra a hónapokra, amelyekre minimálbér-támogatást kaptak a kormánytól.