2021. március 6., szombat

Horvát siker

A horvát női kézilabda-válogatott 25-20-ra legyőzte csütörtökön Romániát a dániai Európa-bajnokság középdöntős csoportjában.

Jobban kezdtek a románok a koldingi II. csoportban, Cristina Neagu vezérletével 8-4-re elléptek, ezt követően azonban váratlanul megtorpantak, egyre többet hibáztak, hét és fél percig nem találtak be, ezt kihasználva a horvátok 11-8-ra fordítottak.
A szünetben 14-10-re vezettek a horvátok, a második félidő elején tovább növelték előnyüket, majd a románok egy 6-2-es sorozattal felzárkóztak. Akárcsak az első felvonásban, Nenad Šoštarić szövetségi kapitány időkérése ezúttal is hatásos volt, így remekül védekező és fegyelmezetten támadó csapata a negyedik meccsét is megnyerte a tornán.
A Siófok horvát beállója, Katarina Ježić mind a négy lövését gólra váltotta, az Alba Fehérvár kapusa, Tea Pijević pedig kilenc védéssel járult hozzá a sikerhez.
Az olimpiai bajnok Oroszország szintén százszázalékos maradt, mivel a vártnál sokkal nehezebben ugyan, de egy góllal legyőzte Montenegrót a herningi I. csoportban. A mezőny legeredményesebb játékosa a Debrecen montenegrói játékosa, Jelena Despotović volt, aki nyolc kísérletből hétszer talált be. A Dunaújváros kapusa, Anastasija Babović két lövést védett.

Eredmények, középdöntő:
I. csoport (Herning):
Oroszország-Montenegró 24:23 (13:13)

később:

Franciaország-Spanyolország 26:25


II. csoport (Kolding):
Horvátország-Románia 25-20 (14-10)
    

később:

Norvégia-Hollandia 32:25