2024. április 26., péntek

FRISSÍTETT – Horvát győzelem született

Kiesett Szerbia

28:24-re alulmaradt Magyarország csapata a holland lányokkal szemben a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokság harmadik, utolsó fordulójában. 

A 20 óra 30 perckor kezdődő mérkőzésen. Magyarország a vereség ellenére is továbbjutott a középdöntőbe, a csoport második helyén végzett.

A szerb válogatottnak sem sikerült felülkerekedni Horvátország csapatán a C csoport koldingi helyszínén korábban lejátszott mérkőzésén.

A horvát lányok kezdtek jobban, majd a szerb lányok öt gólos sorozattal behozták hátrányukat, és el is húztak ellenfeleiktől. Sajnos komolyabb előnyre nem tudtak szert tenni, és 14:14-es kiegyenlített eredmény született az első félidő végére.

A második félidőben nagyon hullámzó volt mindkét csapat teljesítménye, hol az egyik, hol a másik vette át a vezetést, majd szerbia csapata „leblokkolt” és 13 percen keresztül egyáltalán nem tudtak hálóba találni.

A meccs Horvátország javára dőlt el, 25:24-es eredménnyel.

Szerbiának Magyarország győzelmére, vagy legalábbis egy döntetlen végeredményre lett volna szüksége, hogy tovább léphessen a középdöntőbe. A magyar csapat veresége azonban azt jelenti, hogy a szerb lányok utaznak haza.