2024. április 23., kedd
SZENTTAMÁS

Az idén minden másképpen van

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából tegnap a Gyöngy, a Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesülete 9 és 15 óra között az Erste Bank csarnokában saját készítésű munkáiból rendezett kiállítást, melynek célja, hogy a társadalmat közelebb hozza a fogyatékkal élők, többek között a látás-, a hallássérült és egyéb fogyatékkal élő emberek mindennapjaihoz. 

(Paraczky László felvétele)

(Paraczky László felvétele)

Slavka Popić, az egyesület elnöke ez alkalomból elmondta, az idén a járvány miatti gyülekezési tilalom nem teszi lehetővé, hogy a helyi cukorbetegek egyesületével közösen hívják fel a figyelmet a jelentős dátumra, helyette az érintettek közös online tanácskozáson vehetnek részt. A tanácskozás a Közös fellépés a fogyatékossággal élő személyek nemzeti szintű befogadásáért − Új stratégiák elnevezéssel az ENSZ Fogyatékossággal élő Személyek Jogairól szóló Egyezményét aláíró államok 13. konferenciájának keretében zajlik. Ugyanakkor ezen a napon még egy online rendezvénybe bekapcsolódnak, amelyet a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, az Együtt Veled – Értük, az értelmi és testi fogyatékkal élők érdekeit védő és segítő egyesület szervezésében Az idén minden másképpen van elnevezéssel tartanak.

− Az idén sajnos, valóban minden másképp van, ezt mi felnőttek, és az egyesület minden tagja érzi, tapasztalja. Tiszteletben tartjuk a COVID–19-járvány megfékezésére tett intézkedéseket, és egyúttal üzenjük a szenttamási polgároknak, hogy a kiállított ajándékok, apróságok, díszek közül bármi elvihető. Tegyék otthon akár a fenyőre, a fenyő alá, vagy bármilyen jól látható helyre, hiszen az egyesület tagjai mindig szeretettel gondolnak rájuk. Hálás köszönet a támogatásért az egészségháznak, a Szociális Központnak, az összes iskolának, óvodának, banknak és a Graditelj Közvállalatnak, hogy a fogyatékossággal élő embereknek helyet találtak környezetünkben. Büszkék vagyunk erre a környezetre – mondta Slavka Popić.