2024. április 27., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

A tartalékos Barca is nagy falat

A Barcelona gyorsan lezárta a Ferencváros elleni meccset (Fotó: Beta/AP)

A Barcelona gyorsan lezárta a Ferencváros elleni meccset (Fotó: Beta/AP)

A Barcelona tartalékos felállásban is könnyed győzelmet ünnepelt a Ferencváros ellen kedden este. A katalánok Griezmann, Braithwaite és Dembélé góljaival 3:0-ra legyőzték a Fradit. A Zöld Sasok csak a második félidőben tudtak kialakítani kisebb helyzeteket, de a sebességkülönbség egyértelmű volt a két csapat között. Szerhij Rebrov legénységének nem kell csüggednie, hiszen a kvartett másik összecsapásán a Juventus ugyanilyen arányban (3:0) a kijevi Dinamót ütötte ki. A négyes két gigásza biztos továbbjutó, a Ferencváros pedig jövő héten az El-folytatást érő harmadik pozícióért küzdhet Kijevben. A zöld-fehéreknek nyerniük kell, ha tavasszal is az európai kupaporondon szeretnének szerepelni.

A H csoportban a Leipzig óriási csatában idegenben 4:3-mal felülmúlt a Başakşehirt, a PSG pedig a hajrában őrölte fel a Manchester United. A négyesben három csapat is 9 ponttal áll. Jövő héten Leipzig–Manchester United és PSG–Başakşehir párharcot rendeznek. A manchesterieknek a továbbjutáshoz elég a döntetlen, a PSG-nek legalább ugyanannyi pontot kell szereznie, mint a lipcseieknek. A játéknap hőse a Chelsea francia csatára, Giroud, aki négy gólt lőtt a Sevilla ellen. Ilyet európai kupaporondon a londoni klub 115 éves történelmében még senki sem csinált.

BL, 5. forduló, E csoport: Krasznodar–Rennes 1:0, Sevilla–Chelsea 0:4. A csoport állása: Chelsea 13, Sevilla 10, Krasznodar 4, Rennes 1 pont. F csoport: Borussia (D)–Lazio 1:1, Brugge–Zenit 3:0. A csoport állása: Borussia (D) 10, Lazio 9, Brugge 7, Zenit 1 pont. G csoport: Ferencváros–Barcelona 0:3, Juventus–Dinamo (K) 3:0. A csoport állása: Barcelona 15, Juventus 12, Dinamo (K) és Ferencváros 1 pont. H csoport: Başakşehir–Leipzig 3:4, Manchester United–PSG 1:3. A csoport állása: Manchester United, PSG és Leipzig 9 pont, Başakşehir 1 pont.