2024. április 26., péntek

Mosolyt csalnak a gyógyuló gyermekek arcára

A Zentai Közkórházban átadták ajándékaikat a zentai kajakosok
Dr. Csáki Beáta és a Tiszavirág Kajakklub tagjai a gyermekosztály bejáratánál (Szögi Csaba felvétele)

Dr. Csáki Beáta és a Tiszavirág Kajakklub tagjai a gyermekosztály bejáratánál (Szögi Csaba felvétele)

A zentai Tiszavirág Kajakklub a karácsonyi ünnepkörre időzítve immár hagyományosan megszervezi jótékonysági akcióját a Zentai Közkórház gyermekosztálya és a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai-hematológiai osztálya részére. Idén is felkérték a csatlakozni vágyókat, hogy járuljanak hozzá kezdeményezésükhöz némi gyümölccsel, édességgel, játékszerrel, meséskönyvvel és nem utolsósorban egy-egy kedves üzenettel. Zentán az ajándékokat kedden adták át a jótékonykodó sportolók a kórház igazgatónőjének, dr. Csáki Beátának – a járványra való tekintettel a gyermekosztály bejárata előtt.

Az intézmény vezetője köszönetét fejezte ki, amiért a kajakosok és az akcióban részt vevő további személyek már évek óta rendszeresen mosolyt csalnak az osztályon gyógyuló gyerekek arcára. Elmondta, az előző alkalmakkor másként szokott lezajlani az ajándékozás, hiszen a fiatal sportolók fel tudtak menni az osztályra, és személyesen adhatták át a gyermekeknek a csomagokat, akik mindig kitörő örömmel fogadták ezt a figyelmességet. Hiszen a legkisebbek tudnak a leghálásabbak lenni az efféle gondoskodásért, ami nagy mértékben ki tud hatni a mielőbbi gyógyulásukra is. Az igazgatónő azonban biztos volt benne, hogy így is nagyon meg fognak örülni az ajándékoknak, annak ellenére, hogy nem személyesen vehetik át őket a rájuk gondoló felnőttektől.

Kobrehel Ervin, a sportklub elnöke elmondta, sajnálja, hogy a járványhelyzet okán idén kicsit szerényebb körülmények között zajlik le az ajándékok átadása, ennek ellenére örül, hogy mindazonáltal ismét sikerült megszervezniük a jótékonysági akciót. A szegedi Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai-hematológiai osztályába már előbb sikerült eljuttatniuk az adományokat, az ottani ápoltakat pedig virtuális úton köszöntötték.