2024. április 26., péntek

Minden helybeli kisgyerek kap ajándékot

A zentagunarasi nőszervezet karácsonyi jótékonysági akciót szervez – Hamarosan kezdődik a gyűjtés

A zentagunarasi Armida nőszervezet már számos alkalommal megszervezte a Cipősdoboz-akciót, s ebben a járványhelyzet sem tudja megakadályozni a csoportot. Az akció során idáig azoknak a gyerekeknek gyűjtöttek ajándékokat, akik egyébként nem valószínű, hogy kaptak volna. Az idén viszont kiterjesztették a megmozdulást, így sokkal több gyermeknek fognak örömöt szerezni – számolt be lapunknak Kádár Krisztina, az Armida tagja és programszervezője.

– Az Armida már a kezdetek óta megszervezi a Cipősdoboz-akciót, és az eddigi években azoknak a gyerekeknek adtunk ajándékot, akikhez talán nem jutott volna el a Télapó. Az idén viszont kicsit megreformáltuk  az akciónkat: szeretnénk minden tízévesnél fiatalabb gyermeket megajándékozni a faluban. December 19-én, szombaton a falu központjában felállított adventi koszorú mellett a Télapó és manói fogják várni a gyerekeket és szüleiket. Reméljük, hogy a járványügyi előírások megengedik, hogy megtartsuk ezt a szabadtéri rendezvényt. Természetesen a maszkhasználat kötelező lesz, valamint a fertőtlenítésre és más járványügyi előírásokra nagyon oda fogunk figyelni – mondta el Kádár Krisztina, majd hozzáfűzte, hogy a gyerekeket csoportokban fogják fogadni, hogy egyszerre ne legyenek többen a helyszínen. A csomagosztás részleteiről az interneten és plakátokon keresztül mindenkit értesíteni fognak.

Az Armida a múlt évben 25 csomagot osztott ki a rászoruló gyerekek között, az idén viszont, az előzetes felmérések alapján, kb. 150 csomagot kell készíteniük – számolt be a szervező, majd hangsúlyozta, hogy ezért várják az adományokat a lakosoktól.

– December 5-én és 12-én 7 és 9 óra között a helyi piacon fogunk szervezetten kint lenni. Az idén ruhákat nem gyűjtünk, viszont számos más dolgot igen. Lehet hozni írószereket, meséskönyveket, játékokat, édességet, gyümölcsöt, esetleg zoknit, sapkát, sálat. Előre becsomagolt ajándékot is lehet készíteni, viszont azon fel kell tüntetni, hogy milyen idős gyereknek szánják – mondta el Kádár Krisztina, majd hozzáfűzte, hogy cipősdobozokat is gyűjtenek, amibe az ajándékokat fogják csomagolni. Az adományokat nemcsak a piacokon, hanem a helyi közösségben és a könyvtárban is le lehet adni, munkanapokon 8 és 13 óra között.

A szervező arról is szólt, hogy az Armida a közelmúltban  sikeres ruhagyűjtési és -osztási akciót szervezett. Nagyon sok ruha összegyűlt, egy részét elvitték a rászorulók, egy részét pedig egy bácskossuthfalvi jótékonysági szervezetnek ajándékozták. A szervezet következő nagyobb megmozdulása a hagyományos disznótoros bál lenne, amit minden évben januárban szerveznek meg. Ennek a megszervezése egyelőre a levegőben lóg. Az aktuális járványügyi előírások fényében fognak dönteni arról, hogy megtartsák-e – tudtuk meg Kádár Krisztinától.