2024. április 26., péntek

Rendkívüli helyzet és szigorítások Magyarkanizsán

Hivatalos adatok szerint a községben 78 regisztrált fertőzöttet tartanak számon

A magyarkanizsai önkormányzat rendkívüli helyzetet hirdetett a koronavírus-járvány miatt, egyúttal arról tájékoztatja a község polgárait, hogy mindazok az intézkedések, amelyek minden más környékbeli településen érvényesek a Covid-19 fertőző betegség terjedésének megelőzése érdekében, itt is betartandóak és kötelezőek.

Hivatalos adatok szerint a községben 78 regisztrált fertőzöttet tartanak számon, ezért kérik, hogy ne szervezzenek nagyobb létszámú ünnepségeket a lakásokban és a családi házakban se!

December 1-jéig a boltok és egyéb kiskereskedelmi létesítmények nem tarthatnak nyitva 21 és reggeli 5 óra között. Ez a korlátozás nem vonatkozik a gyógyszertárakra, a benzinkutak üzemanyag-forgalmazói tevékenységére és az élelmiszereket kiszállító vendéglátóhelyekre. December 15-éig a vendéglátóipari létesítmények, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és egyéb kulturális intézmények, valamint a szerencsejátékok szervezői nem dolgozhatnak 18 és 5 óra között. Nyilvános helyeken, zárt térben kötelező a maszk viselése továbbra is, ez a piacokra is vonatkozik. A temetéseken legfeljebb 20 fő lehet jelen, Magyarkanizsa község területén a továbbiakban tilos a rekreatív jellegű csoportos sporttevékenység. Edzéseket csak a hivatásos sportolóknak tarthatnak. A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézményben csak az egész napos tartózkodásra beíratott gyermekeket tudják fogadni, amennyiben a gyermek mindkét szülője igazolni tudja, hogy munkaviszonyban van, és hogy munkafeladatait csak a munkáltató székhelyén, ill. szervezeti egységeiben tudja ellátni.