2024. április 16., kedd

Dr. Tiodorović: December harmadikától csökkenhet a fertőzöttek száma

Branislav Tiodorović „jóslata” szerint a bel- és külföldről hazatérők miatt a következő 10–15 napban növekedni fog a fertőzöttek száma (Fotó: Beta)

Dr. Branislav Tiodorović (Fotó: Beta)

Branislav Tiodorović a köztársasági válságstáb tagja ma reggel elmondta a TV Prvának, hogy a fertőzött személyek számának csökkenése csak december 3-tól várható, és ez is csak abban az esetben történhet így, ha mindenki szigorúan betartja a védőintézkedéseket.

-December 3-a előtt nem várható a napi fertőzöttek számának a csökkenése, mert legalább 10-12 napnak el kell múlni, hogy a szigorított intézkedéseknek eredménye legyen. Lehetséges, hogy szilveszter estéjére már nyugodtabb légkörben ünnepelhetünk – magyarázta dr. Tiodorović.

Arra a kérdésre, hogy hogyan jutottunk el odáig, hogy 1000 fertőzött jut 100.000 lakosra a szakember azt felelte, a válságstáb egy része már szeptemberben figyelmeztetett erre a veszélyre és azt követelték, hozzanak szigorúbb intézkedéseket.

-Nehéz hét és hétvége elé nézünk. Amikor az Egészségügyi Világszervezet képviselője Szerbiában járt, ő is azt prognosztizálta, hogy naponta több mint 50 emberáldozatot követel majd a koronavírus-járvány, sajnos ez beigazolódott. Ez annak a következménye, ami Európában történt két héttel ezelőtt, most nálunk tombol a koronavírus – mondta Tiodorović.