2021. január 26., kedd

Százkét beteg a szabadkai kórház Covid-részlegében

Az észak-bácskai körzetben egy nap alatt százegy új fertőzöttet regisztráltak

A Szabadkai Közkórház szerdai jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában 57 vizsgálatot végeztek el. Húsz beteget további kórházi kezelésre utaltak. Ezen időszak alatt 13, korábban a kórházban ápolt személyt engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében összesen 102 betegről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírus-fertőzöttek számára fenntartott részlegében tíz pácienst ápolnak, közülük kilencen gépi lélegeztetésre szorulnak.

(Fotó: Gergely Árpád)

Azon polgárok, akiknek hozzátartozóját a kórház Covid-részlegében ápolják, mindennap 13 és 14 óra között telefonon informálódhatnak annak hogyléte felől. Az érintetteknek a 024/555-222-es telefonszámot kell tárcsázniuk, majd ezt követően a fertőzőosztály eléréséhez a 261-es, míg az intenzív osztály eléréséhez a 343-as lokált kell kérniük.

Azokat, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, a Harambašić utcai Covid-rendelőben fogadják mindennap 7 és 20 óra között. A betegeknek érkezés előtt jelentkezniük kell a 024/546-104-es vagy a 065/91-85-578-as telefonszámon.

A szabadkai Közegészségügyi Intézet adatai szerint az észak-bácskai körzetben szerdán 101-gyel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Szabadka Város területén 93 új fertőzöttet regisztráltak, míg Topolya Községben hét, Kishegyes Községben pedig egy személynél állapították meg a fertőzést.