2024. április 27., szombat
PÉTERRÉVE

„Nincs rajtunk nyomás”

Beszélgetés Öreg Tiborral és Mihalecz Sándorral, az őszi bajnok péterrévei Jedinstvo két meghatározó játékosával

A Topolya–Kishegyes–Óbecse–Verbász–Szenttamás községi ligában november 15-én zárult a bajnokság első része, az őszi bajnoki címet pedig bácskossuthfalvi győzelmének köszönhetően a Jedinstvo csapata szerezte meg. A Sloboda elleni idegenbeli 2:0-s siker után a péterréveiek elnökével és kapusával, Öreg Tiborral, illetve a gólerős csapatkapitánnyal, az őszi szezonban kilenc gólig jutó Mihalecz Sándorral beszélgettünk.

Az elmúlt idényt a 7. helyen zárta a Jedinstvo gárdája, majd a nyár folyamán nagy változások történtek a klubnál. Mit lehet erről tudni?

Ö. T.: – Igen, a nyári szünetben nagy változások történtek az egyesületnél, hiszen az előző idényhez képest alaposan kicserélődött a játékoskeretünk. Sikerült ugyanis néhány tapasztalt játékossal megerősíteni a csapatot, olyanokkal, akik éveken át magasabb osztályokban is bizonyítottak. Ezek a labdarúgók jelenleg szinte kivétel nélkül mind a TSC labdarúgó-akadémiáján dolgoznak, és sikeres edzői pályafutás áll előttük. Jómagam és Mihalecz Sándor is ott edzősködünk, és a topolyai akadémián született meg az ötlet, hogy a korunkbeli edzőkkel jó lenne még egy csapatban focizni egy alacsonyabb osztályú együttesben. Az elgondolást hamarosan tett is követte, és a nyári szünetben ezek a rutinos focista-edzők mind átigazoltak a péterrévei klubhoz.

Milyen célkitűzéssel vágtatok neki a mostani bajnokságnak?

M. S.: – A pontvadászatot úgy kezdtük el, hogy számunkra eléggé ismeretlen volt a liga mezőnye, és előzetesen nem is tudtuk, hogy milyen eredményekre is lehetünk képesek. De igazából nem is foglalkoztunk ezzel különösebben, számunkra az volt a lényeg, hogy hétvégenként újra focizhassunk. Azután szép lassan kezdtek jönni a jó eredmények, és most mindannyiunk nagy örömére az első helyről várhatjuk a tavaszi folytatást. Hogy mi lesz, ha megszerezzük a bajnoki címet, arról ráérünk majd a szezon végén elgondolkodni. Addig mindig csak a következő meccsre összpontosítunk, bármilyen nyomás nélkül. Annyi éven át játszottunk ugyanis eredménykényszer alatt más csapatokban, hogy most már csak élvezni akarjuk a játékot.

Elnökként mennyire vagy elégedett az elmúlt fél évvel?

Ö. T.: – Maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével és a klubban folyó munkával is. Hosszú idő után a faluban újra egyre többen kezdték el követni a felnőttgárda eredményeit, az őszi záróforduló után pedig sokan, sok helyről gratuláltak az őszi elsőséghez. Az utóbbi években nálunk leginkább utánpótláscsapatokra figyeltek az emberek, hiszen azok folyamatosan szállították a jó eredményeket, és az első csapat mellett jelenleg is versenyez két korosztályos csapatunk, a Futball 9 elnevezésű bajnokságban, illetve a pionírligában.

Hét győzelemmel és egy vereséggel lettetek őszi elsők a községi ligában. Milyennek látod a bajnokság színvonalát, milyen az ellenfelek?

M. S.: – Ez a liga leginkább a rekreációról szól, de azért itt is vannak jó kis meccsek, ennek is megvan a maga szépsége. A 2. fordulóban lejátszott, Tomislavci elleni hazai mérkőzésünk szerintem minden igényt kielégített, hiszen a hét gól mellett sok szép megoldást is láthattak a nézők, és izgalomból sem volt hiány. Nálunk minden hazai bajnoki után közös vacsorán vesz részt a csapat, ahol átbeszéljük a meccsen történteket, barátkozunk, ugratjuk egymást. Számunkra az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat a pályán és azon kívül is, és szeretnénk valamit átadni a tudásunkból a helybeli fiataloknak – nyilatkozta a csapatkapitány.