2024. április 27., szombat
VÍZILABDA

Elmaradt a rangadó

A férfi vízilabda Szuperliga hétvégi fordulójában a rangadónak kikiáltott mérkőzésen a Radnički 16:5-re leiskolázta a Crvena zvezdát. Uroš Stevanović együttese egy pillanatnyi esélyt sem hagyott a fővárosiaknak, akik így elszenvedték első vereségüket az idei kiírásban. Az elsődleges esélylatolgatások szerint jóval szorosabb meccsre lehetett számítani, a színvonal azonban elmaradt a várttól, a kragujevaci gárda könnyű győzelmet aratott.

A székvárosi Vojvodina 19 gólig jutott a sereghajtó Banjica ellen, könnyedén szerzett újabb 3 pontot.

Az I. B liga 6. fordulójában a pancsovai Mladost 21:12-re megverte a Becsét, így megerősítette vezető pozícióját a tabellán.

Szuperliga, 7. forduló: Radnički–Crvena zvezda 16:5, Šabac–Nais 19:7, Vojvodina–Banjica 19:5. Az élcsoport: Novi Beograd 16, Šabac és Radnički 15, Vojvodina 12 pont stb.

I. A liga, 5. forduló: Proleter–NBG Vukovi 13:9, Palilula–Taš 8:19. Az élcsoport: Proleter 15, Valjevo és Taš 9 pont stb.

I. B liga, 6. forduló: Mladost–Becse 21:12. Az élcsoport: Mladost 18, Dorćol 15, TENT 12 pont stb.

A magyar férfibajnokságban mindössze három mérkőzést játszottak a hétvégén. A 12. fordulóból pótolt mérkőzésen a Szolnok esélyt sem adott az ezúttal is tartalékosabb kerettel felálló Vasasnak. Nagy Viktor védéseivel, Filip Filipović és Radomir Drašović akcióival két negyed után 10:2-re vezetett, s a folytatásban sem engedte sokkal közelebb ellenfelét. Živko Gocić együttese így tartja a lépést a szintén százszázalékos Fradival, amely a 13. forduló előrehozott találkozóján a Honvéd ellen szállt medencébe, és aratott magabiztos győzelmet.

A hétvége harmadik találkozóján a BVSC a Kaposvár ellen gyűjtött be a három pontot.

13. forduló: FTC–Honvéd 13:5. A 8. fordulóból pótolt mérkőzésen: BVSC–Kaposvári 18:7. A 12. fordulóból pótolt mérkőzésen: Szolnok–Vasas 17:8. Az élcsoport: FTC 39, Szolnok 36, OSC 28, BVSC 22 pont stb.

A magyar női bajnokság hétvégi fordulójának legizgalmasabb meccsét a Szentes és a III. Kerületi TVE vívta, a Kurca-partiak az 5 gólig jutó Kudella Panna kiváló teljesítményének köszönhetik, hogy döntetlent játszottak az előzőleg jóval esélyesebbnek kikiáltott fővárosiakkal. A budapestiek soraiban ezúttal senki sem nyújtott kimagaslót, viszont az idényben talán először rendkívül jó csapatjátékkal rukkoltak elő, hét játékosuk is betalált.

Az UVSE és a Dunaújváros ezúttal is magabiztos győzelmet aratott, a két vezéregyéniség, Keszthelyi Rita és Szilágyi Dorottya egyaránt 7-7 gólt jegyzett. Az Egernél Menczinger Kata és Czigány Dóra vitte hátán a csapatot, 6-6 találatot szereztek.

9. forduló: Tatabánya–UVSE 2:22, Eger–Honvéd 20:10, Szeged–Dunaújváros 7:18, III. Kerületi TVE–Szentes 12:12. Az élcsoport: Dunaújváros 25, UVSE 24, FTC 19, BVSC 18 pont stb.