2024. április 26., péntek

Janković: „Egyöntetűen a munkaidő rövidítését javasoltuk"

Srđa Janković immunológus a Szerbiai RTV reggeli adásában kimondta, az országos válságtörzs egészségügyi tagjai egyöntetűen azt javasolták a kormánynak, hogy csak 17 óráig tarthassanak nyitva az elárusítóhelyek, kivéve az élelmiszerboltokat, a gyógyszertárakat és a benzinkutakat.

A válságtörzs és Janković szerint nagyon valószínű, hogy az általuk tett ajánlásokat a szerb kormány változtatás nélkül fogadja majd el, de hozzátette, a rendelkezéseknek minél előbb életbe kellene lépniük, mert a halogatással sokat veszíthetünk.

Hozzáfűzte, az emberek sokkal inkább a kijárási tilalomtól tartanak, de a válságtörzs erre vonatkozó javaslattal nem állt elő.

Emlékeztetünk, a köztársasági válságtörzs pénteken délelőtt rendkívüli ülést tartott a súlyosbodó járványhelyzet miatt, ám a döntésekről nem tájékoztatták a nyilvánosságot. Ehelyett  a délutáni, 15 órakor kezdődő sajtótájékoztatót nevezték meg a döntések ismertetése helyszínének. Végül a sajtótájékoztatót is lemondták, és azt ígérték, közleményben tájékoztatják a nyilvánosságot. Ez is elmaradt, de dr. Predrag Kon epidemiológus sejtette, minden bizonnyal a nap folyamán, vagyis szombaton a nyilvánossághoz fordulnak.