2024. április 19., péntek
JUBILEUMI DIÁKSZÍNJÁTSZÓ FESZTIVÁL

Horgoson mindenki nyert

Rendhagyó módon zajlott le a jubileumi, 15. diákszínjátszó találkozó Horgoson, melyet az előírásoknak megfelelően kénytelenek voltak online tartani. Meghökkentő, hogy színielőadást felvételről nézzenek és az alapján értékeljenek, de a szükség törvényt bontott.

Virtuális megbeszélés Horgoson (Fotó: Jenei Klementina)

Virtuális megbeszélés Horgoson (Fotó: Jenei Klementina)

A háromtagú zsűri, G. Erdélyi Hermina és Greguss Zalán a helyszínen, a horgosi Művelődési Házban nézték a beküldött előadásokat, míg a harmadik tag, a magyarkanizsai Oláh Tamás stílszerűen online vett részt a munkában. Nagyon nehéz feladatuk abból a szempontból nem volt, hogy rangsoroljanak, ugyanis négy csoport nevezett be és mind a négyet ajándékcsomaggal meg is jutalmazták. A helyszínen volt a Kárász Karolina Általános Iskola igazgatója, Szekeres Valentin, aki elmondta, hogy semmiképp se szerették volna az eseményt lemondani, hisz már nagyon várták, de mint oly sok minden más ebben az évben, ez is igencsak formabontó módon alakult.

– A tartományi oktatási titkárság jóvoltából immáron tizenötödik alkalommal tudjuk megvalósítani a diákszínjátszó találkozónkat. Ezúttal elektronikus úton kellett, hogy beadják a színdarabokat a pályázók, és a zsűri ugyancsak ilyen módon fogja értékelni azokat. Azonban a legfontosabb, hogy minden egyes színdarabot jutalomban részesítünk. A beküldött alkotások Bácskossuthfalváról, Oromhegyesről, Horgosról és Kispiacról érkeztek – mondta Szekeres Valentin.

Az utóbbi időben azt tapasztalták a szervezők, hogy megnövekedett az érdeklődés a drámapedagógia iránt, így nem kétséges, hogy a találkozó hagyománya nem törik meg, ha a helyzet engedi, mint láthattuk, ha máshogy nem, hát így, de talán ez a helyzet sem tart örökké.