2024. április 25., csütörtök
NBA

Bogdan Giannis mellett!

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legerősebb csapatába, a Milwaukeehoz igazolt Bogdan Bogdanović. A szerb válogatott meghatározó játékosa, aki az előző három szezonban a Sacramento Kings egyik kulcsemberévé nőtte ki magát, nemrég hosszabbította meg szerződését a kaliforniai gárdával, ám a felek kihasználták a dokumentumban szereplő átigazolási opciót, így a szerb egy több kosarast és franchise-t érintő játékosmozgás keretében az előző alapszakasz győzteséhez került. Bogdanović a Bucksban a kétszeres alapszakasz-MVP Giannis Antetokounmpo mellett fog játszani, ahol vélhetően továbbra is az erősségének számító hárompontosdobás lesz a kiemelt feladata.

Az új szezon december 22-én rajtol.

EURÓPAI POROND

Ismét nyert a Partizan

Késhegyre menő ütközetet nyert a csoport egyik legerősebb csapata, az Unics ellen a Partizan az Eurokupa 8. fordulójában. A fekete-fehérek – akiket két hete a szlovén Sašo Filipovski irányít – végig fej fej mellett haladtak az oroszokkal, a felek között egyszer sem volt két számjegyű különbség, a hajrában pedig a jó védekezés biztosította be az értékes győzelmet.

Az Euroligában a Bayern okozta a legnagyobb meglepetést, idegenben verve az Efest, a bajorok ezzel továbbra is a szűk élmezőnyhöz tartoznak.

Eurokupa, 8. forduló, A csoport: Partizan–Unics 89:86, Joventut–Bahçeşehir 77:87. A sorrend (a halasztások miatt a győzelmek száma alapján): Joventut 5/1, Unics 4/3, Bourg 3/1, Partizan 3/3, Venezia 2/3, Bahçeşehir 1/7. Euroliga, a 9. fordulóban: Zenit–Himki 83:88, Efes–Bayern 71:74, Žalgiris–CSZKA 78:87, Baskonia–Fenerbahçe 86:68, Valencia–Panathinaikosz 95:83. Az élcsoport: Barcelona (–1) és Bayern 14, CSZKA 12 pont stb.