2024. április 26., péntek

Költözik a non-covid rendelő

November 19-étől az újvidéki Limán 4-esen levő montázs helyiségben nem non-covid rendelő fog műkődni – ahol eddig szerológiai teszteket végeztek –, mert átköltözik az I. Péter király sugárúton levő Zmaj Ognjen Vuk egészségház épületében levő, egykori  COVID-rendelőbe – írja Vajdasági RTV szerb nyelvű honlapja.

Ugyanakkor csütörtöktől az újtelepi COVID-rendelőben megnyitnak egy rendelőt a házi karantén megszakítására. A páciensek ezentúl a 4879-218-as telefonszámot tárcsázva bediktálhatják adataikat, körülírhatják pillanatnyi egészségügyi állapotukat, amivel esetük bejegyzésre kerül, és a házi karantén megszüntethető lesz.

Az újtelepi COVID-rendelőben dolgozó csoportok munkáját a jövőben nagyban fogja segíteni az az új digitális röntgen-gép, melyet az egészségügyi intézmény a Köztársasági Egészségügyi Alaptól kapott. A meglevő RTG-berendezés ugyanis jó ideje megszakítás nélkül dolgozott a COVID-rendelőben, így mostmár biztonságosabban láthatják el feladataikat – szögezi le az Újvidéki Egészségház közleménye.