2024. április 26., péntek

Thiem legyőzte Nadalt Londonban

A férfi teniszezők év végi világbajnokságán a London 2020 csoport 2. fordulójában az osztrák Dominic Thiem két rövidítéses szettben 7:6 (9–7), 7:6 (7–4)-ra legyőzte a spanyol Rafael Nadalt.

Az első szettben mindkét teniszező magabiztosan hozta adogatásait, így rövidítésbe torkollott a játszma, amelyben aztán minden addigi a feje tetejére állt: az első 12 pontból csak kettőt hoztak a szerválók, 6–6 után Nadal megtörte az adogatók csendjét, hogy aztán már pontot se szerezzen, így az osztráké lett az első szett.

A második felvonás elején Nadal mindjárt bréklabdához jutott, és, bár ezzel még nem élt, 3:3-nál már el tudta venni Thiem adogatását – más kérdés, hogy az osztrák azonnal felelni tudott, majd nagy nehezen hozta az adogatását, és fogadóként 0:40-nél három meccslabdához jutott.

A 20-szoros Grand Slam-torna-győztes spanyol innen is fordított, és 5:6-ról is egyenlíteni tudott, a rövidítésben pedig minibrékkel kezdett. Az osztrák viszont gyorsan felelt, majd 3:3 után három labdamenetet nyert meg, így újabb három meccslabdához jutott, és ezekkel már lezárta az összecsapást.