2024. április 20., szombat
KORONAVÍRUS SZERBIÁBAN

Vučić: Tegnap jegyezték eddig a legtöbb fertőzöttet

Csak az egészségügyben, a rendőrség és a katonaság kötelékébe tartozók számára lesz kötelező a vakcina
Aleksandar Vučić államfő (Forrás: Tanjug/Instagram)

Aleksandar Vučić államfő (Forrás: Tanjug/Instagram)

Aleksandar Vučić államfő az este elmondta, a koronavírus-járvány kezdete óta a tegnapi nap volt a legnehezebb az országban.

- Ma mérték eddig a legtöbb fertőzöttet napi szinten a pandémia kezdete óta, több mint 4800 pácienst ápolnak a kórházakban, a kórházi kapacitások megteltek – mondta az államfő.

-Katasztrofális következményei lennének, ha a Banjicai kórházat újra COVID-kórházzá alakítanánk át – véli Vučić. Hozzátette: Ha ez megtörténik, akkor az azt jelentené, hogy nincs több szabad hely a kórházakban.

-Hamarosan legalább 500.000 embernél kell elvégezni a beoltást, nem érdekel, melyik vakcina lesz, az a legfontosabb, hogy az egészségügyi szakértőink jóvá hagyják használatát – magyarázta az államfő. Elmondta még, Szerbia számára rendkívül fontos, hogy minél hamarabb vakcinához jusson, de ha kínai védőoltást szerzünk be, akkor annak biztos lesznek politikai következményei – olvasható a B92 honlapján.

-Csak az egészségügyben, a rendőrség és a katonaság kötelékébe tartozók számára lesz kötelező a vakcina, a többiek csak akkor veszik fel, ha úgy döntenek – mondta Vučić.