2024. április 26., péntek

Vedd el a számlát, és nyerj!

Több mint egymillió boríték érkezett

Minden várakozást felülmúlt az idei számlás nyereményjáték népszerűsége, és több a résztvevő, mint a korábbi fordulókban. A Szerbiai Posta közölte: szerda reggelig több mint egymillió boríték érkezett a jól ismert címre: Uzmi račun i pobedi 2020.

Hétfőn napi rekordot döntött a feladott borítékok száma, meghaladta a 146 ezret, és a szervezők szerint, ha a lakosság továbbra is ilyen ütemben küldi a nyugtákat (mint ismeretes, egy borítékba 10, legkevesebb 100 dinár értékű vásárlást bizonyító számlát kell tenni), akkor az első húzáson több mint 2 millió boríték lesz versenyben. Az első nyertesek a jövő szombaton, november 21-én örülhetnek, a húzás 18 órakor kezdődik, az RTS egyenesben közvetíti. Az első fordulóban 30 Fiat 500L típusú autót és 5 fővárosi lakást sorsolnak ki, a főnyeremény egy lakás a belgrádi Vízivárosban.

Siniša Mali pénzügyminiszter sokadszor is elmondta, hogy ez a nyereményjáték is az árnyékgazdaság felszámolására indított kampány része. ,,Aki részt vesz, már győztes is, hiszen minden elvett számla azt igazolja, hogy a kereskedő vagy szolgáltató adót fizet, ami a költségvetésbe kerül, hogy óvodákat, iskolákat, utakat, kórházakat építhessünk belőle” – hangsúlyozta Mali.

Továbbra is küldhetik a 2020. szeptember 1-je után kiadott nyugtákkal bélelt borítékokat. Ne feledjék el a boríték hátulján feltüntetni teljes nevüket, lakcímüket és telefonszámukat. Az összes beérkezett boríték részt vesz az első forduló mind a 6 húzásában, valamint a második fordulóban is, melyet a jövő év elejére terveznek. A járványhelyzetre való tekintettel a kormány ismételten arra kéri a polgárokat, hogy a borítékot az összegyűjtött számlákkal otthon címezzék meg, majd dobják be a legközelebbi postaládába, hogy ne kelljen postán várakozniuk. Egyébként pedig egészségük megőrzése érdekében, ahol csak lehet, kerüljék a készpénzzel való fizetést, használják a bankkártyát, így dupla esélyük lesz, hiszen a kártyás fizetésről szóló bizonylatokat egy külön borítékban szintén elküldhetik (ezekből is tíz kell).