2024. május 4., szombat
KREATÍV PERCEK

Kis lakás bebútorozása

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.

Újabb olvasói kérésnek teszünk eleget. Egy 45 m2-es lakás tulajdonosa kért tanácsot, hogyan rendezze be a helyiségeket, úgy, hogy minél több tárolóhelye legyen, valamint a teret is szeretné megtartani.

A lakás tényleg nagyon apró, két kisebb szoba, egy fürdőszoba és egy nagyobb helyiség tartozik hozzá, ami már a lakás belépőjéül is szolgál, valamint itt található a konyhai vizesblokk is, majd egy ebédlő és a nappali rész, amelynek dupla szárnyú ajtaja a balkonra vezet.

Nagyon sok információ hiányzik ahhoz, hogy a lakás berendezéséhez jó tanácsot adjak. Nem tudom, hány személy fog a lakásban lakni, és azt sem, milyen célra fogják használni. Nem mindegy, hogy család számára szeretnék létrehozni az életteret vagy diákoknak, valamint, hogy hány személy részére tervezik a kialakítást. Ehhez egy hosszabb beszélgetésre lenne szükség.

Ebből kifolyólag csupán általános tanácsokat tudok adni. Mindenképpen világos, fehér falszínt ajánlok, ezzel is nagyobb tér illúzióját keltenénk. A bútorzat színének is a fehér vagy világos fa árnyalatokat ajánlom. A bútorok elrendezése szellős legyen, ezzel is vizuálisan tágítanánk a teret.

A szobák sajnos nagyon kicsik, de a legproblematikusabb, hogy a nyílászárókra a lakás tervezésekor nem igazán figyeltek. A szobák berendezésénél sok kompromisszumra van szükség, hogy a bútorok megfelelő helyre kerüljenek.

A nappali rész kanapéja mögött létrehozható egy dekorfal, ezáltal némi izgalmat vinnénk a lakás berendezésébe. A kanapéval szemben elhelyezhető a médiafal, egy komóddal, mely ugyancsak kiválóan alkalmas tárolásra.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.