2021. február 28., vasárnap

Hálás öröm a lisztadományért

Óbecsén is szétosztották a Magyarok Kenyere Program keretében összegyűjtött megőrölt búzát

A Magyarok Kenyere Program keretében a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ) az idén nyáron is megszervezte a búzaadományok begyűjtését.

Kenyer-Erdélyi Imre, Fehér Kálmán, Csernyák Huba és Csévári Ágnes falugazdászok osztották szét a lisztet Óbecsén (Fotó: VASZ)
Kenyer-Erdélyi Imre, Fehér Kálmán, Csernyák Huba és Csévári Ágnes falugazdászok osztották szét a lisztet Óbecsén (Fotó: VASZ)

Óbecse községből két tonna búzát adományozott mintegy ötven termelő. A napokban fejeződik be az akció, amikor is a megőrölt búzát olyan egyesületeknek és szervezeteknek adják át, amelyek főleg a gyermekekkel, illetve fogyatékosokkal és idősekkel foglalkoznak.

– Szerdán Óbecse községben, Nagybecskereken, Muzslyán és Padén osztottuk szét a búzaadományokból származó lisztet. Péterrévén a VANCSESZ, a Vajdasági Nagycsaládosok Egyesületének Szövetsége kapott, Óbecsén a Gerontológiai Központnak juttattunk adományt, valamint a Rókus ház lakóit örvendeztettük meg, amelyet a Caritas működtet – mondta Csernyák Huba, Óbecse község falugazdásza, akinek elmondása szerint az érintettek nagyon megörültek a lisztadományoknak és hálás köszönetet mondtak az adományért azoknak a termelőknek és szervezőknek, akik ehhez hozzájárultak.

A gyermek mosolya többet ér minden pénznél volt a mottója az idei évi programnak.