2024. április 27., szombat

Koronás nyereményjáték

A járványügyi rendelkezésekkel összhangban zajlik a Vedd el a számlát és nyerj! játék – A szerb kormány az idén szorgalmazza a bankkártyás fizetéseket is

A szürkegazdaság elleni harcot népszerűsítő nyereményjáték ismét sikeresnek bizonyul országunkban: a lakosok csupán néhány nap alatt 35 ezer borítékot postáztak a Vedd el a számlát és nyerj! címre. A játék hivatalosan október 15-én kezdődött meg, azóta pedig 70 ezer kérdés érkezett a kontakt@uzmiracun.rs címre.

A Vedd el a számlát és nyerj! játék azonban nem csupán a népszerűsége miatt tekinthető „koronásnak”. A szerb kormány által közzétett értesítésből kiderült, hogy az idén a járványügyi rendelkezésekkel összhangban bonyolítják le a harmadszor is nagy népszerűségnek bizonyuló nyereményjátékot.

DUPLA ESÉLLYEL INDULNAK A BANKKÁRTYÁVAL FIZETŐK

Mint arról korábban is beszámoltunk, a küldeményt akkor tekintik érvényesnek a húzáson, ha tíz, egyenként legkevesebb 100 dináros értékű nyugtát tartalmaz. A számlákat szeptember 1-jétől lehetett gyűjteni, ennél régebbieket azonban nem fogadnak el.

A szerb kormány által kiadott értesítésben kiemelik azt is, hogy a játék szabályzata alapján egy borítékba csak egyfajta nyugta kerülhet. Ez annyit jelent, hogy külön kell borítékolni a készpénzfizetés esetén kapott fiskális számlákat, és külön a bankkártyás fizetést igazoló bizonylatokat. Érvénytelennek számít az a küldemény, amelyben mindkét fajta nyugta megtalálható – áll a kormány értesítésében.

Az illetékesek kiemelik viszont, hogy ily módon dupla eséllyel indulnak azok, akik bankkártyával fizetnek. Ebben az esetben ugyanis kapnak egy fiskális számlát és egy bizonylatot is, s azokat külön borítékolhatják. Ilyen módon egy vásárlás kétszer is megjátszható. Ezzel a lehetőséggel a bankkártyás fizetéseket kívánják szorgalmazni, a készpénz használata ugyanis jelentősen növeli a fertőzésveszélyt – emelik ki az értesítésben.

AZ IDÉN BÁRMILYEN BORÍTÉK FELHASZNÁLHATÓ

A játék lebonyolítói felhívják a lakosok figyelmét, hogy a jelenlegi járványhelyzetben nincs szükség a postahivatalok előtti sorban állásra, és bármilyen borítékot felhasználhatnak. Kérik továbbá, hogy a küldeményt a polgárok az otthonaikban címezzék meg, a borítékot pedig ragasztóval zárják le a szokásos nedvesítés helyett.

A fertőzést megelőző javaslatok szerint célszerű öntapadós borítékot használni, amelyet tiszta kézzel zárnak le és címeznek meg a lakosok – hívta fel a figyelmet a járványügyi rendelkezések fontosságára a szerb kormány.

Az értesítés szerint a címzett helyére csak a következő szöveg kerül: UZMI RAČUN I POBEDI 2020. A boríték másik oldalán viszont olvashatóan fel kell tüntetni a feladó kereszt- és vezetéknevét, lakcímét és érvényes telefonszámát. A lakosoknak bélyeget sem kell venniük, elegendő, ha a megfelelően megcímzett borítékot bedobják azokba a postaládákba, amelyeket a Szerbiai Posta egyébként is fenntart a küldemények gyűjtésére. A kormány értesítésében emlékeztetnek arra is, hogy 1900 ilyen postaláda van az ország területén, és ezek nyílt köztereken vannak felállítva.

A kétfordulós játék húzásait az idén is a Szerbiai RTV élő adásában követhetik majd a lakosok, amelynek pontos időpontjáról a közeljövőben döntenek. Mint ismeretes, kisorsolnak majd 60 Fiat 500L típusú gépkocsit, 10 fővárosi lakást, és további két luxuslakás is gazdára talál az épülő Belgrád vízivárosban – olvasható a www.uzmiracun.rs oldalon. A kormány által működtetett portálon a lakosok értesülhetnek a szürkegazdaság ellen vívott harc ereményeiről, de megtudhatják azt is, hogyan lehet felismerni a törvényesen kiadott nyugtákat.